Rdeči prvi maj.

Objavljeno torek, maj 1st, 2012 ob 19:13

Pozdravljeni!

1. maj sva preživela v znamenju rdeče. Rdeče so bile skale, rdeč je bil svetilnik in rdeči so bili v obraz mnogi sprehajalci, ki so si za ta praznični dan (ja, tudi Francozi dan dela praznujejo z brezdeljem) izbrali isto destinacijo kakor midva. Plumanac’h na Côte Armorique na severu Bretanje je mestece, ki ga obkroža ta vseprisotna rdeča. Rdeč granit, ki dominira tamkajšnjo obalo, je postal najljubši gradbeni material meščanov Plumanac’ha. Zato je mnogo hiš rdečih, mnogo zidov okrog hiš in seveda tudi svetilnik Min Rez.

Najlepši pogled na vso to rdečino je ob sončnem zahodu, ko je le-ta še potencirana. Nama 30. april ni naklonil neba brez oblakov, ki tako ne bi zakrivali zahajajočega sonca. Vseeno je tam lepo. Je eden izmed nujnih ogledov, ko pride človek v Bretanjo.

Te rdeče skale so vse norih, jajčastih oblik. Balvani, je Rok ugotavljal, zelo lahki ali pa izjemno težki, saj je vse kar preveč okroglo, oprimkov pa le malo. Kljub temu sva 1. maj preživljala v iskanju primernih balvanov po obali, Rok je malo poplezaval, jaz sem slikala in uživala v lepem dnevu. S plezarijo Rok ni bil zadovoljen. Lepo je že, lepo, a skale so kljub osupljivemu izgledu gole, brez oprimkov, ljudi je bilo odločno preveč in zato mira, kakršen je ponavadi v plezališčih, tu nikakor ni bilo. Predvsem pa je krivo to, da se je moj dragi preveč navdušil ob pogledu na vso to poplavo čudovitih balvanov in je bil zato, ko je prišel blizu, razočaran. Aaah, saj bova kmalu v Fontu, tam bo pa ded srečen! :)

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!