Jutro brez kave.

Objavljeno sreda, oktober 17th, 2012 ob 10:01

Pozdravljeni!

Dolžna sva vam pojasnilo, zakaj že teden dni ni glasu od naju. Evo ga:

Zadnje dni (odkar sva se od Varšave prestavila južno do Krakova) se ukvarjava bolj kot ne samo z Valterjem in poljskimi mehaniki. Morda se spomnite, da sva na Finskem skoraj obtičala nekje pri Helsinkih, ko Valter ni hotel vžgat? Problem »rešujeva« že od takrat, zraste pa vsakič, ko nama da novi mehanik novo mnenje in drugačno diagnozo. Na začetku sva se neuporabna počutila midva, zdaj dobivava občutek, da morda le nisva midva tista …

Na Poljskem sva vključno z današnjim dnevom to ali ono mehanično delavnico obiskala že četrtič. Prvi so rekli, da je kriva nekakšna zaklopka (ventil?) v cevi za gorivo, drugi pa pravzaprav sploh niso podali nekega strokovnega mnenja, ampak so nama svetovali le, da naj vsako jutro pred vžigom ročno napumpava nafto iz rezervoarja. Pri tretjih sva dobila do zdaj najslabšo novico: kriva je ne samo cela črpalka za nafto, ampak tudi injektorji, ki nafto vbrizgavajo v motor; če se jih ne bo dalo popravit, bi jih morali zamenjat, to pa bi naju stalo nesramnih 2000€. Trenutno je Valter na pregledu pri Boschu (le oni namreč lahko preverijo v kako slabem stanju so ti deli), midva pa sva tako obtičala na obrobju Krakova in bova očitno enega izmed redkih sončnih dni preživela na internetu v McDonaldsu.

Možni izidi:
– delov se ne bo dalo popravit, treba bi jih bilo menjat (cena 2000€) = vse skupaj pošljeva v tri prelepe marjetice, pičiva dalje in upava na najboljše, potovanje pa skrajšava za slab mesec dni;
– deli se bodo lahko popravili in popravilo ne bo stalo preveč = Valterja popraviva in nadaljujeva pot po planu;
– deli se bodo lahko popravili, a popravilo bo drago = vrževa puško v koruzo, pičiva dalje in upava na najboljše, potovanje pa skrajšava za slab mesec dni.

Zdaj veste od kod takšno zatišje na blogu. Svojih turističnih (grad Czersk, Krakow, rudnik soli Wielicka) in plezalskih (za okolico Krakova sva imela celo vodiča – Rokovega prijatelja s Poljske, Filipa) dolžnosti sicer nisva docela zanemarila in v prihodnjem tednu boste, to vam svečano obljubim, izvedeli vse. Toda trenutno za pisanje objav nimava volje … Zdaj nama ne preostane drugega kot skušat zaslužit kakšen evro in upat na najboljše.

Pošljite Valterju dobre vibracije, nama pa energijo za interakcijo s tukajšnjimi mehaniki!

Over and out.
It’s Nina.

4 komentarji

 1. Tine pravi:

  Držim pesti, da se bo Valter začel mal lepše obnašat in da vama ne bo treba jest u McDonaldsu. Na Poljskem se vama tu res ne splača, k je povsod vse tku poceni, pa še porcije so ogromne:)

 2. Dejan pravi:

  Želim vama, da uspeta čim bolj ugodno popravit in potem naprej po planu.

 3. Šoštanjčani pravi:

  Sreča spremlja tiste, ki si upajo… Da si upata – vemo, mi bomo
  pa držali pesti za Valterjevo “ozdravitev”. Se vidimo na božičnem kosilu!

 4. valter pravi:

  V McDonaldsu se itak nikol ne splaca jest.. :)
  Hvala za spodbudo in lepe zelje! Zdej je ze vse v redu (tud Valter si je upal ;)

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!