Plezanje na meji.

Objavljeno sreda, oktober 24th, 2012 ob 17:35

Pozdravljeni!

Med vasjo Machov na Češkem in Kudowa Zdroj na Poljskem visoko v gozdu v nacionalnem parku leži krasno, bogato plezališče. Dobro je vedet, da je dostop s češke strani veliko težji, napornejši in dolgotrajnejši (vsaj pol ure hoje v strm hrib) kakor s poljske (15 min hoje po ravnem in v breg). Poleg tega je na poljski strani na čistini pred gozdom mogoče tudi prespat, medtem ko v Machovu pustiš avto na parkirišču sredi vasi in za nočitev tako tam ni variante. Toliko o tem …

Balvanov je v gozdu na meji med dvema državama ogromno, plezalcev pa vsaj čez vikend tudi precej, kar je dobro, saj to pomeni, če nič drugega, z magnezijem »očiščeno« skalo in še kako dobrodošlo odsotnost mahu. Sektorjev je pet, v vsakem pa preobilica raznoraznih balvanskih problemov, vse od 4 do 8b. Vrsta skale je peščenjak, odličen, čeprav (ali pa ravno zato) nekoliko bolj grob.

Če ne bi imela (spet) smole z vremenom – tokrat zaradi vlažne megle, ki se je vsak večer prikradla v gozd in namočila balvane, ki so zaradi razlike v temperaturi (mrzla skala, topel zrak) že tako ali tako nemarno švicali – bi bilo plezanje tukaj popolno. Toda vlaga nama je zavdala, Rokov projekt Zlaty drak 8a+/8b je postal mokri »mission impossible«, v sredo pa naju je dež dva dni prehitro pregnal proč. Vseeno sva se imela super: nadihala sva se svežega zraka, se naplezala, blazinice nekoliko izrabila, jaz pa sem vpeljala moje nove (in prve spoh) plezalke.

Še vzponi …
Rok: I wish I had wings 7a, Svatojanek 7a, Sokoban 7a, Devil’s Bride 7a+, Fitness Adr SD 7b+ f.
Nina: Distance 4, Running the 100m 4, Low Flight 5a, Hansel and Gretel 5b.

Skratka: plezališče Machov toplo priporočava!

Over and out.
It’s Nina.

 

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!