Pivo pa Petrohrad.

Objavljeno sreda, november 7th, 2012 ob 15:57

Pozdravljeni!

V petek 26. 10. sva prišla v hišo na naslovu Petrohrad 71 midva. Naslednji dan so se nama pridružili Ajda, Grega, Jure in Miha (ti so ostali tu do petka), v nedeljo ponoči pa sta prišla še Mojca in Miha, s katerima smo še podaljšali bivanje v hiši in se od nje poslavljamo šele danes. Vsi smo prišli v Petrohrad plezat, a nam jo je vreme tako zagodlo, da smo popili več piva kot preplezali balvanov.

V petek je začelo snežit in za sabo pustilo 20 cm debelo snežno odejo. Zato smo prve dni vsak dan skušali očistit balvane in malo poplezat, a smo kmalu ugotovili, da bomo morali pač počakat, da se sneg stopi. In pili smo pivo … Ampak tudi, ko se je sneg končno stopil, balvani večinoma niso bili suhi in plezanje zelo neprijetno, če ne celo povsem nemogoče. In pili smo pivo … Tu in tam je posijalo sonce – mislili smo, da bo končno dovolj suho za nas. Toda ponoči je vlažno in vsak dan je padlo nekaj dežja … In pili smo pivo … V petek je družba štirih (Ajda, Grega, Jure in Miha) obupala in odpeketala domov, mi štirje (Mojca, Miha in midva) pa smo ostali, upali na najboljše in … pili pivo. Z vremenom smo imeli nekaj več sreče, ko smo ostali sami. V petek popoldne in v soboto smo lahko kar precej plezali, potem pa je bilo spet prevlažno za karkoli. In pili smo pivo …

Teh deset dni je bilo plezalsko izjemno nezadovoljivih, imeli pa smo se kljub temu lepo. Če nič drugega, smo se po slabe pol leta zopet videli in družili. Na srečo se je dober glas o češkem pivu, ki seže v deveto vas, izkazal za utemeljenega, Češka pa je tako poceni, da za veliko pivo v gostilni odšteješ le 1 €.

Petrohrad je – takrat, ko ni snega in dežja – raj za plezalce. Vas je namreč obdana s plezališči, polnimi balvanov vseh težavnosti. Posebnost tukajšnjih balvanov je nesramno ostra granitna skala in njihva velikost (večinoma so to zelo male skale). Včasih se zdi, da so nekatere smeri na manjših balvanih narejene po sili … Vseeno je to skupek dobrih plezališč, o katerem smo morda dobili napačen vtis. Ni druge – treba se bo še vrnit in vtis popravit!

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!