Švicanje na švicarskih bulderjih – drugič ali 8a za trening.

Objavljeno četrtek, november 22nd, 2012 ob 15:23

Pozdravljeni!

Moj mož je končno le prišel na svoje. Sva v plezalski meki na jugu Švice (tam, kjer sva začela), pogoji so skoraj idealni in forma se znatno izboljšuje. Roka je skrbelo, kako mu bo šlo, ko je čez leto bolj malo, ali pa vsaj bolj neredno plezal … Njegove skrbi so se izkazale za neutemeljene, kajti balvane z oceno 8a že po nekaj dneh pleza za trening! V plezališču Chironico v pokrajini Ticino sva zdaj že teden dni in nabor preplezanih balvanov je že kar impresiven (da lažjih problemov tukaj sploh ne omenjam):

Bridge over trouble water 7c+/8a, Rosswell 8a+, Conquistador 8a+, Shadowfax 8b.

Omenit je treba tudi to, da mu je včeraj uspelo nekaj odličnih poskusov na balvanu From dirt grows the flowers 8c (za neplezalce: 8c je najvišja ocena balvana sploh). Ni ga še osvojil, sam nekoliko dvomi vase, jaz pa sem prepričana, da mu bo enkrat uspelo. Manjka mu samo vrh – tega bo pa že zmogel, kaj pravite?

Jesen je sicer tukaj v polnem zamahu, celo tako zelo, da je skoraj več listja na tleh kot na drevesih in da je kostanj gnil in/ali pobran. Kljub temu nama ga je uspelo nabrat dovolj za eno porcijo in sledil je lahko prijeten večer ob tabornem ognju.

Jutri naju pridejo obiskat Tomaž Žužel & co. Skupaj bomo preplezali vikend in, tako sumim, ob tabornem ognju popili prenekatero pivo. Ampak o tem drugič.

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!