Švicanje na švicarskih bulderjih – tretjič ali Vikend z družbo.

Objavljeno ponedeljek, november 26th, 2012 ob 12:41

Pozdravljeni!

V petek se je okrog enajste zvečer na »najin« plato pripeljal slovenski kombi poln (kljub pozni uri in večurni vožnji) navdušenih plezalcev. Vikend smo preplezali skupaj:
– štirje Korošci: Tomaž Žužel, Peter Jeromel – Perc in midva
– ter štirje Tržičani: Miha Jazbec – Jazo, Klemen, Matej in Ana.

Vreme nam je odlično služilo, ves čas je sijalo sonce, v senci pa je bilo večinoma dovolj hladno. Navdušenje je bilo tolikšno, da smo si po celodnevni plezariji v soboto privoščili še t.i. »night session« na balvanu Doctor Med Dent 7b+, kjer nam je z lučmi pomagal Valter (priiiiden, Valter!). Eni so plezali, drugi smo pili pivo in bodrili ta pridne, spet tretji so fotografirali, vsi pa smo si po vsem tem zaslužili večerno porcijo golaža in pivo ob tabornem ognju.
Naj nas malo pohvalim: Žužel je »flashal« The Real Shield 7c, Rok je z neverjetno lahkoto preplezal Frontline 8b, balvan Papa Razzi 7a+ pa so osvojili prav vsi fantje! Tudi tistim, ki sicer niso bulderaši, je šlo dobro, celo zelo dobro, ko so se enkrat navadili specifike balvanskega plezanja.

V nedeljo smo bili bolj umirjeni. Blazinice so bile od prejšnjega dne že zdelane, glave pa od večernega piva nekoliko motne. Kljub temu so se najini obiskovalci dodobra naplezali, preden so se okrog 4h popoldne odpravili nazaj domov. Midva bova zdaj nekaj dni počivala. Vremenska napoved je na žalost slaba, zato pa z njo na Rokovo veselje prihaja ohladitev. Danes se bova premaknila v plezališče Brione v sosednji dolini in tam predvidoma ostala teden dni, potem pa se vrnila nazaj v Chironico (ali pa morda Cresciano, odvisno od vremena), se vnovič lotila nekaterih svojih projektov in/ali poiskala nove.

Super je bil tale družabni vikend! Slovo tokrat ni bilo pretežko – zdaj ni več dolgo do najinega povratka. Toda te tri tedne bi rada res dodobra izkoristila, zato držite pesti za lepo vreme, dobre plezalske pogoje in zadovoljivo telesno formo! :)

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!