Švicanje na švicarskih bulderjih – petič.

Objavljeno nedelja, december 9th, 2012 ob 18:25

Pozdravljeni!

V zadnjem tednu se ni zgodilo prav dosti. Ali pač?

V Chironicu je pred obilnim sneženjem Rok znova napadel svoj 8c in imel nekaj odličnih poskusov – trikrat je recimo padel s samega vrha! Zdaj so se blazinice že zacelile, telo pa spočilo in zato bo jutri (če bo vreme dalo) poskusil znova. Držite pesti!

Potem sva se odpeljala v plezališče Cresciano, plezališče od Chironica (kjer sva zdaj in kjer je Rokov 8c) oddaljeno približno 20 km. To plezališče leži na prisojni strani hriba in je zato tam ponavadi topleje kot v Chironicu, kjer so nama od mraza ponoči zmrznili šraufi na stropu. Tokrat temu kljub soncu ni bilo tako, saj je pihalo kot zmešano. Rok je prav nesramno hitro zategnil še en 8b (La prou 8b), jaz sem se po razmeroma dolgem času uspešno spopadla z balvanom 5+. Danes sva Cresciano zapustila; Roku »rože« ne dajo miru, jaz pa sem si v Chironicu ogledala en 6a. Omembe je vredno, da sva danes šla plezat samo zaradi mene; Rok sploh ni plezal! Si tudi vi niste mislili, da se bo to kdaj zgodilo? :) Kakorkoli že, vloge so bile obrnjene, Roka je nazeblo, jaz imam načete blazinice, šestke pa se bom morala lotiti kdaj drugič, ko bo topleje in generalno bolj prijetno.

V tem prazničnem mesecu, ki ga midva tukaj sicer nisva preveč deležna, tudi midva prižigava adventne svečke, Valter pa je pravi veseljak! Z začetkom decembra namreč glavne luči v najinem domeku ne moreva več popolnoma ugasnit – Valter praznuje in okrasil se je z dvanajstimi večno gorečimi lučkami. Posrečen, ta najin Valter. :)

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!