Spet doma.

Objavljeno ponedeljek, december 17th, 2012 ob 11:03

Pozdravljeni!

Po desetih mesecih pisanja teh objav v Valterju, v raznih kafičih in restavracijah, se vam tokrat (še zadnjič) javljam z domačega kavča. Ja, prav ste prebrali, Valter je doma! :)

Kaj naj napišem zdaj, ko je vsega konec, zdaj, ko že drugo noč ne spiva več v najinem jeklenem prijatelju, ampak v domači postelji, zdaj, ko se na hitro vse vrača nazaj v normalne, ustaljene tire? Kako naj spišem zaključno objavo vredno našega norega potovanja? Mislim, da ne bo nič dovolj dobro, zato naj vam raje opišem dobrodošlico, ki naju je pričakala doma. Ta definitivno JE.

V četrtek zvečer sva se na skrivaj odpeljala iz Švice, vsem vam pa prodajala vest o najinem prihodu ne 15., ampak 20. decembra. Dvakrat sva prespala ob avtocesti, s petka na soboto že tik pred Celovcem, potem pa v soboto šla še v Ikeo, kjer je bilo toliko Slovencev, da naju je bilo ves čas strah, da naju kdo vidi. Starše sva s pomočjo Rokovega brata (in mojega svaka!) Mihata presenetila midva, nato pa je presenečenje na Legnu pred hiško čakalo tudi naju. Cestna zapora, muzika na ves glas, ognjemet, šampanjec, plišasti tiger in najini koroški bumbarji, vsi premočeni, prezebli in že rahlo okajeni od čakanja na dežju pred hišo. Lahko bi vedela, da najinih prijateljev ne bova mogla kar tako ugnat v kozji rog, da bodo pričakovali najin nepričakovani prihod in imeli vsaj en back up plan. Najin domek, dolge mesece tih in prazen, je bil kar naenkrat poln vsega dobrega – hrane, pijače in predvsem nepopisno veselih ljudi. Rok me je prinesel čez prag (trikrat – še za sliko in za še eno sliko), nato pa smo žurali skupaj vsi, midva, najini starši in prijatelji, Valter pa si je končno le malo oddahnil (čeprav si najbrž tekom noči večkrat mislil svoje). Mene je vse skupaj čustveno popolnoma uničilo, zato nisem dočakala konca zabave, sem pa zato lahko včeraj ves dan kuhala kavice in fantom pomagala zdravit mačka. Skoraj tako, kot preden sva šla. Nekatere stvari se, hvala bogu, pač ne spremenijo!

Kljub posledicam žura nama je včeraj uspelo skoraj v celoti raztovorit Valterja. Ko sva vse naložila na tla v dnevno sobo, nisva mogla verjet, koliko robe sva spravila vanj! Zdaj je skoraj vse že pospravljeno, cote pa bom najbrž prala dva tedna skupaj, toliko jih je! Danes naju čaka uradovanje. Zakonca bova postala tudi v Sloveniji, jaz ne bom več Rainer, zapret je treba vse študentske račune … Danes skratka odraščava. Ampak nič zato. Dokler naju pred hišo čaka najin Valter, ki naju lahko kadarkoli odpelje kamorkoli, je vse dobro.

To leto je bilo neverjetno.
Neverjetno (pre)lepo. Neverjetno prijetno. Neverjetno uspešno. Neverjetno presenetljivo. Neverjetno zabavno. Neverjetno avanturistično. Neverjetno zaljubljeno. Neverjetno nepozabno.

Zdaj naju čakajo druge dogodivščine, ampak TE ne bova nikoli pozabila. TO je bilo najboljše leto najinega življenja. TO bi rada v nekoliko manjšem obsegu še ponovila. Valter, v to sva prepričana, je ZA!

Zaključit moram z zahvalo. Zahvalila bi se rada vsem vam, najinim zvestim bralcem. Uživala sva v deljenju najinega leta z vami in upava, da ste vi uživali z nama. Naj vam dam še tri razloge zakaj tu in tam še vedno pokukajte na blog:
1. v prihodnjih dneh bova naredila statistiko potovanja in jo objavila skupaj z vsemi podatki, ki bi lahko komurkoli kdarkoli prišli prav;
2. v prihodnjih mesecih bova svoje spomine uredila in, če bo le šlo, napisala ter izdala Valterjevo knjigo;
3. Valter še ni nehal potovat – čaka nas še Balkan tour, »island hopping« itd. itd. – in jaz sem mu obljubila, da bom vse popisala, kakor sem to storila letos.

Valter je osvojil Evropo. Rok in Nina pa z njim!

Over and out.
It’s Nina.

7 komentarjev

 1. Mojca, Tomaž, Ema pravi:

  Heej! Smo slišali v soboto da prihajata domov in smo se hoteli udeležit zabave ampak nam je Ema pokvarila načrte…bi se pa oglasili v prihodnjih dneh enkrat da vaju po dooolgem času spet vidimo in da vama še predstavimo Emo :) Se slišimoo!! :)

 2. Duka pravi:

  Dobrodošla spet doma, čestitke za vse doživeto in preživeto ter vse naj v zakonu!

  Lp Duka

 3. Dejan pravi:

  Čestitke! Vesel sem, da vam je uspelo.

 4. Žiga pravi:

  Prijetno vaju je bilo takole, virtualno spremljati na popotovanu. Dobrodošla nazaj.

 5. Marta pravi:

  Živjo! Cisto slučajno sem (k sreči) nasla Valterja in vajino krasno popotovanje. Res super blog, očarljive fotke, blog me je čist posrkal vase….Čestitke! S fantom planirava poroko na Skotskem in imam nekaj vprasanj glede organizacije, kako sta speljala. Zelo, zelo bi bila hvaležna za odgovor na email (saj ga vidva vidita na blogu, če tudi ni objavljen ane?)…kam sta se direktno obrnila za postopke poroke? Je bila cerkvena ali civilna?
  Hvala in srečno še naprej! Marta&Bostjan

 6. Vesela, da sta srečno doma. Sicer sem zadnje objave malo “spuščala” (ne po želji), ampak bom vse nadokndila. Hvala za lepe fotke in za čudovito potovanje :). Čakam še!

  lp, ana

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!