The wheels of Valter go round and round!

Objavljeno četrtek, marec 8th, 2012 ob 21:25

Pozdravljeni!

V torek sva se iz Švice premaknila v Francijo, v sredo iz Francije v Andoro, jutri pa se bova iz Andore odpravila v Španijo.

V Franciji je bil zaenkrat (vrneva se predvidoma v drugi polovici aprila) edini postanek srednjeveško mestece Carcassonne. Še en evropski biser! Ko uzreš v črni noči razsvetljeno citadelo, se ti zdi mogoče le dvoje: da sanjaš ali pa da si se nekako znašel v pravljici. Sama sem to lepoto enkrat že doživela in želela sem jo deliti z Rokom. Zato sva se vsa utrujena, z bolečima zadnjicama, ob pol enih zjutraj po pravkar prevoženih 600 km najprej odpeljala v center mesta. Škljoc, škljoc, cmok, cmok, in že sva se vozila nazaj iz mesta v iskanju počivališča, ki se ponaša z imenom Aire du Paradis (rajsko počivališče). Ni bil ravno raj, bilo pa je dovolj dobro za tri utrujene popotnike. Valter se je ohladil, midva naspala, zjutraj pa smo zopet oddrveli proti citadeli Carcassonne. Za zajtrk sva imela obhod mesta, nekaj fotk in kavico v družbi rahlo slinaste mačke. Idila :)

Popoldne je Valter odbrnel proti žepni državici Andori. Preko prelazov, mimo smučišč, hotelov, hotelov in še več hotelov, nas je cesta pahnila v strogi center glavnega mesta Andorra la Vella. Hotelček Residencia Indalo se nam je nekaj časa skrival. Prvi vtis, ki sva ga dobila v tistih prvih nekaj minutah hektične vožnje skozi ozke ulice, prepolne ljudi in raznoraznih vozil, je bil, da je mesto »grdo ko pas« in da lokalci vozijo kot nori. Na najino veliko srečo je Rok dober voznik, jaz pa znam francosko. Oboje naju je rešilo in kmalu sva našla najino prenočišče za naslednji dve noči. Dve zvezdici oblubljajo, dve zvezdici sva dobila in nič več. Pa saj več ne potrebujeva. Važno je, da sva se prvič po odhodu od doma stuširala, da nama je gazdarica oprala cote in da imava v sobi internet (pa čeprav tako slab, da bova počasi izumila kakšno novo kletvico).

Za dan žena sem lahko šla z Rokom gledat baterije za fotoaparate. Aaaah, kaj si ne tega želi vsaka ženska?! :) Malo se moram pohecat, saj razumete. Res sva šla v shopping. Tako ali tako v tem mestu ni kaj drugega počet kot nakupovat – če pogledaš stavbo in ta ni hotel, je sigurno trgovina. Valter je že takoj ob vstopu v državo dobil poln rezervoar goriva, midva pa sva kakšno stvar potrebovala, kakšno pa si sproti zaželela. Andora je namreč brezcarinska država in stvari bi naj bile znatno cenejše. No, ja … kakor katera. Tudi nakupovanje utrudi, zato sva že cel popoldne v hotelski sobici in urejava blog. Jutri pa novim dogodivščinam naproti. Priznam, še vedno ne veva, kam greva jutri – za nosom očitno! :)

Over and out.
It’s Nina.

3 komentarji

 1. Njen bratranec pravi:

  Ha, tu sem bil!
  Upam da sta imela lepe razglede na prelazu ;)

 2. Jerneja pravi:

  Tale Carcassonne je pa fajn.. Prav chevalresque je vse skupaj ;)))))
  Čuvajta se!

 3. Polona pravi:

  sam res lepo izgleda :)
  uživajta!

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!