Savassona, ki misli, da je Font.

Objavljeno torek, marec 13th, 2012 ob 11:51

Pozdravljeni!

Rokova plezarija se je izkazala za čudovit način iskanja novih, skritih kotičkov našega kontinenta. Zaradi plezališča Savassona, ki sva ga odkrivala na novo, sva našla še jezero Pantà de Sau. Fascinantno! Plavo jezero, nad njim rdeče-bele gore, ki izgledajo, kot da so pobegnile iz Grand Canyona, ob vodi pa okrog in okrog po dva metra rdeče obale posejane s posušenimi belimi drevesi. Prav psihadelično. Ker je bilo tam tako čudovito hecno, sva seveda v gozdičku ob jezeru prenočila, zajtrkovala, se strigla … Zaenkrat najlepše prenočišče na najini poti!

Dan prej in tisti popoldne sva se klatila po plezališču Savassona, blizu kraja Vic. Majhno, a enostavno dostopno in lepo. Balvanov ne ravno veliko, zato pa peščenjak (malo bolj grob kot v Fontainbleauju, sicer pa zelo podobna situacija) in zanimive bete, prijemi, problemi. Rok je plezal probleme do 7b+, uspelo pa mu je preplezat tudi 7c+ na flash.

Že včeraj zvečer sva se odpeljala proti Cardoni, kjer se nahaja velik rudnik oz. gora soli, in samostanu Montserrat. Spala sva tik pod gradom Castell de Cardona (spet lep spalni ambient), ki si ga bova danes pogledala in nadaljevala z ogledi. Dan bi naj zaključila v plezališču El Cogul, blizu kraja Lleida.

Over and out.
It’s Nina.

3 komentarji

 1. Thomas pravi:

  Zgleda super!!! A zdej pa že proti Albarracín-u? Boš lahko Robinsonu pokazal kk se leze:)) Ful lepe fotke sta naredla! Ka pa kaj posnetki? Jih že mata kaj? V glavnem, fajn se mejta, pa kr tk pridno poročajta kje kaj sta.

 2. Robi pravi:

  Rok, da boš na tekočem, kaj se plezalnega dogaja pri nas: g. Demšar, njegov prijatelj Žiga in jaz smo prejšnji teden kljub visokim temperaturam razturali eno OSMICO v Vitovljah! Pravzaprav pod Vitovljami: narezek, sir, jota in štruklji so padli v prvem poskusu :)
  Zdaj se z nižjimi ocenami sploh ne ukvarjamo več, pa še odličen vodniček imajo na naslovu http://www.osmice.info :)

 3. valter pravi:

  Sej je blo super! Res mali plac pa zato tejk lep! No, trenutno sma v El Cogul-lu, kr velik plac, samo se glih komaj da plezat (včera je blo v senci okol 25, na soncu pa NE BARI! :) dans bo verjetno najt sešn, v naslednjih dneh pa v Albarracin.. Upam da tam ni tk vroče.
  Haha Robi, vi kr tk naprej.. ko pridema domo glej da boš že na nivoju devetk ;D

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!