Málaga style.

Objavljeno četrtek, marec 29th, 2012 ob 19:45

Pozdravljeni!

Málago sva doživela v družbi Mihe Glaviča in njegovih bmx/skate kolegov. Čeprav sva najbrž smrdela in prinesla s sabo polno vrečo usranih cot, ki sva jih nato oprane poobesila po stanovanju, naju je ta družba 6 fantov (4 Slovenci in 2 Avstrijca) res lepo sprejela. Kaj smo počeli naj ostane med nami, še enkrat pa hvala, pobi, za prenočišče, za pice vseh mogočih okusov, večernega piva, jutranje kavice, predvsem pa za družbo!

Poleg »henganja« v stanovanju na Calle Postigos, sva midva, medtem ko so Miha&co. »iskali nove spote za sfurat«, šla na sprehod po mestu. Málaga je hecno mesto: center je razdeljen na zanemarjeno umazani ter na prenovljeno lepi del. Pod prvega spada tudi naša calle, povsod so pasji kakci, hiše razpadajo, smeti vsepovsod. Naše stanovanje je bilo prava oaza. Prav zato je bil še toliko bolj dobrodošlo presenečenje tisti drugi predel, kjer se z rdečimi nageljni okrašene nakupovalne avenije stapljajo z majhnimi, z restavracijami posejanimi uličicami, vse pa končajo na obmorski promenadi, ki vodi do svetilnika in mestne plaže Malagueta. Predvsem naju je navdušila promenada, ki se ponaša z moderno arhitekturo, domišljenimi parki, polnimi palm, klopi in igral, ter simpatično zaobljenimi škatlastimi barčki, ki kar tekmujejo s svojo ponudbo in ambientom. Na plaži je pihalo – itak. Kljub temu pa so se nekateri bolj pogumni posamezniki (eden celo iz naše družbe, svaka mu jaka) kopali, oz. bolj spopadali z valovi. Mesto Málaga je torej zopet pustila mešane občutke, kot že enkrat prej. Pa še Picassove Guernice menda ni več tu … c, c, c, le kako so jo mogli premaknit iz njegove Málage?!

Ravno danes opoldne, ko smo se zmenili, da se z Valterjem pripeljeva na plažo, kjer so Miha&co. nameravali furat, da se slikamo in poslovimo, so se Španci odločili imet neke shode in zapret pol prometa. Eno uro sva se motala po mestu gor in dol, sem ter tja, levo in desno, naprej-nazaj. Brez uspeha; vsakokrat, ko sva se usmerila v pravo smer in si mislila: »To! Končno nama bo uspelo!« sva pred sabo zagledala policaja, ki je usmeril promet nazaj v smer, iz katere sva prišla. Naš plan je tako žalostno splaval po vodi. Fantje so tako »odfurali« dan po svoje, midva pa sva se napotila proti Gibraltarju. Upava, da se kmalu spet vidimo! Tudi ostali naju pridite kaj obiskat! Je fajn! :)

Over and out.
It’s Nina.

Komentiraj

Please type the characters of this captcha image in the input box

Za komentiranje vnesite zgornje znake!